Oplagt – at lede adfærd

“Hvorfor er det en nærmest umulig opgave at gøre ord til handling og få alle i en organisation til at ændre adfærd, så den passer til organisationens ambitioner og mål? Hvorfor får de satans medarbejdere ikke tingene til at ske, når der nu er headsets og highfives, bonusser, dashboards og scorecards, som alle ovenikøbet også kan se?”

Oplagt

Nu er Alexandra Krautwald’s og min bog ‘Oplagt – at lede adfærd’ udkommet, og i den kan man få svar på bl.a. ovenstående spørgsmål – og desuden få indsigt i et helt nyt ledelsesparadigme. Der er allerede mange begejstrede delinger på de sociale medier – og de første læseranmeldelser er vi utroligt stolte over:

”En vigtig og veloplagt bog, som ikke blot gør op med mange af vores normale forestillinger om ledelse og arbejdsliv, men som samtidig viser, hvordan man kan få mere ud af medarbejderne – ved at få dem til at yde mindre.”
Thomas Thaulov Raab, forfatter og foredragsholder

”En uakademisk, frodig og bramfri bog, der introducerer adfærdsledelse med nudging som bærende styringsprincip. Den baserer sig på en tværfaglig blanding og er dermed et nødvendigt korrektiv til de teorier, der hersker på bjerget. Der bliver skudt med skarpt på myter om rationalitet, mindfulness, individualisme, viljestyrke, styrbarhed og ambitioner af to belæste og engagerede praktikere. Et friskt bud på, hvorfor ledelse ikke behøver at være så kompliceret, som mange gør det til.”
Leon Lerborg, Forsker ved CBS, forfatter, konsulent og foredragsholder

“‘Vi er ikke rationelle’, ‘Vi er ikke viljestærke’, ‘Vi er ikke selvkørende’ – 3 skarpe overskrifter i ny bog om ledelse af Mettelene Jellinggaard og Alexandra Krautwald. Befriende læsning der starter med at tale sandt om mennesket – førend den begynder at tale om ledelse. Det er altid et godt sted at starte. Bogen leverer et velbegrundet opgør med vor tids heroiske selvledelsesfortællinger. Det er en ambitiøs ledelsesbog, der peger på erfaringen som kongevejen til udvikling. – Vi skal nemlig ikke på stole på de udviklingsfortællinger, som vi ikke genkender i erfaringen.”
Tommy Kjær Lassen, Phd, Ledelsesfilosof, inspirator, eksistensformidler, cand.theol., ekstern lektor.

One thought on “Oplagt – at lede adfærd

 1. Flere gode anmeldelser:

  “‘Vi er ikke rationelle’, ‘Vi er ikke viljestærke’, ‘Vi er ikke selvkørende’ – 3 skarpe overskrifter i ny bog om ledelse af Mettelene Jellinggaard og Alexandra Krautwald. Befriende læsning der starter med at tale sandt om mennesket – førend den begynder at tale om ledelse. Det er altid et godt sted at starte. Bogen leverer et velbegrundet opgør med vor tids heroiske selvledelsesfortællinger. Det er en ambitiøs ledelsesbog, der peger på erfaringen som kongevejen til udvikling. – Vi skal nemlig ikke på stole på de udviklingsfortællinger, som vi ikke genkender i erfaringen.”
  Tommy Kjær Lassen, Phd, Ledelsesfilosof, inspirator, eksistensformidler, cand.theol., ekstern lektor.

  “Hvorfor er det en nærmest umulig opgave at gøre ord til handling og få alle i en organisation til at ændre adfærd, så den passer til organisationens ambitioner og mål? Hvorfor får de satans medarbejdere ikke tingene til at ske, når der nu er headsets og highfives, bonusser, dashboards og scorecards, som alle ovenikøbet også kan se?
  Fordi – DET som har fået os så langt – er ikke det, som skal få os videre.
  Der skal ske nye ting – og man skal nudge omkring medarbejdere, så de ændrer adfærd – i stedet for at tro man kan ændre personerne…man kan nemlig ikke ændre ting inde i sine medarbejdere – en KÆMPE fejlslutning, som stopper her.
  Vidste I, at en medarbejder kun er åben for at lære nye ting en halv time i døgnet? Resten er rutiner og instinkter og vaner…
  Jeg elsker simpelthen denne bog. Og mener, den er VIGTIG!
  Så jeg anbefaler hermed både bogen og Alexandra Krautwald varmt, som er den ene af de to forfattere.”
  Christel Skousen Thrane, CEO, partner, journalist

  “Livet som privatperson, ansat eller leder bliver ikke lettere af at vi “fornægter” de elementære principper bag menneskelig adfærd. Vi burde måske stoppe op og overveje om verden er blevet bedre og mere optimal når vi blindt har ladet os forføre at quick wins og smarte ledelsesprincipper. Det er ikke nødvendigvis let, men måske på tide at vi reflekterer og søger de korrekte løsninger. Alexandra Krautwald har sammen med Mettelene Jellinggaard forfattet en epokegørende bog om det moderne arbejdsliv, og de kriser vi mennesker, er havnet i de seneste år. Kan afgjort anbefale alle, der er i arbejde og disses ledere at læse bogen.”
  Troels M. Palshof, Founder Innofluence.com og Founder Disrupt & Company

  “Når man møder hende, inspirerer hun med sin klogskab, styrke, skønhed og kontroversielle tilgang. Hun har modet, hvor mange andre tier. Hun blogger i Børsen, hvor hun gerne opfordrer vores topledere og politikere til at tage mere ansvar, når de netop kan, og så ved hun i den grad noget om strategiimplementering, dvs. hvordan man dybdeimplementerer en strategi og ikke bare tegner den på fine slides. Jeg er ret meget fan af hende, og nu gør hun det igen igen…
  Alexandra Krautwald har sammen med Mettelene Jellinggaard forfattet en opsigtsvækkende bog om det moderne arbejdsliv. “Oplagt – at lede adfærd” giver en tiltrængt opsang til alle ledere, gør op med de misforståelser, vi har baseret vores ledelsesmetoder på, og giver et tydeligt billede af, hvad der kendetegner ledelse før, nu og i fremtiden. Bogen indeholder konkrete værktøjer, der nemt kan overføres til en hvilken som helst organisation.”
  Anne-Marie Finch, VP Global HR, Trustpilot

  “Oplagt – at lede adfærd ” er en bog, der på en let læselig måde beskriver og illustrerer de fundamentale veje til, hvordan man som leder bedre kan motivere medarbejdere og optimere processer, så de bliver langtidsholdbare.
  Man får en god forståelse for at arbejde med nudging og effekterne heraf. Bogen rammer på alle måder lige ind i kernen af virksomhedernes fortvivlende forsøg på at gøre alting bedre og smartere, uden at opnå den ønskede effekt. Dette er en idérig bog, der giver indblik i, hvordan man kan skabe positiv udvikling og effekt ved at arbejde med og have fokus på adfærd.
  Klaus Skindhøj, Arbejdsmiljøinspektør, Hæren.

  “Alexandra og Mettelene har skrevet en bog om ledelse. Det er der sørme mange andre, der har gjort, så når den her skal have et skulderklap, skyldes det, at den så befriende gør op med al moderne moraliserende selvrealiserende hejs. Det er en fornøjelse at læse så kortfattet og præcist om det væsentlige: Hvordan vi som mennesker trives, og hvordan god ledelse kan fjerne sten og gøre det let at udføre det, vi går på arbejde for: At levere varen til kunden, kollegaen og samfundet.”
  Øystein Leonardsen, Kvartermanager hos Områdefornyelsen Sydhavnen

  “Det fremtidige paradigmeskift i ledelse? Har vi alle sammen alt det, der skal til inde i os selv, eller er det en illusion? “Oplagt – at lede adfærd” provokerede mig gennem første tredjedel – hvor slemt kan frihed og selvansvar dog være? Bogen giver en kærlig opsang til alle ledere om at gøre det oplagte, og huske hvor vi kommer fra. Inspirerende bud på adfærdsledelse gennem nudging, og en mulig øjenåbner når det gælder rationalitet og vores naturlige præferencer… Lars Sander Matjeka, tak for anbefaling og lån”
  Daniel Kristensen, Work to inspire productivity at Aller Media A/S

  “Endelig en inspirerende og nytænkende ledelsesbog med innovative ledelsesværktøjer til samtidens aktuelle ledelsesparadigme. Oplagt er kandidat til at være en af årets bedste ledelsesbøger, da den gør op med en række af de bøger som allerede findes på markedet. Alexandra Krautwald og Mettelene Jellinggaard giver et ærligt bud på, hvordan god og dårlig ledelse kan effektueres. Bogens indhold og vinkel giver stof til eftertanke og kommer med mange bud på ny ledelse, som på mange måder giver os et indblik psykologien bag mennesket, og bud på hvordan vi som mennesker kan ledes. Bogen er skrevet i et sprog og på en facon, som er i øjenhøjde med læseren. Der er gode eksempler og værktøjer til den leder som tør erkende, at vi står over for et paradigmeskifte og skal skifte kompleks strategi ud med adfærdsledelse og nudging.
  Oplagt kan varmt anbefales og efterlader mig med en følelse af at ville have mere – jeg ser frem til en efterfølger.”
  Christine Pehrson, Afdelingsleder Basen ungdomsuddannelser

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s